Kombitchef: Husk medarbejderne i de slidsomme it-projekter

Peter Lykke Egelund
Illustration: Kombit.
Det kan slide på medarbejderne i det offentlige at køre lange og komplekse it-projekter, og det skal projektledelsen være opmærksom på, siger Peter Lykke Egelund, der er projektdirektør hos Kombit.
20. juni kl. 07:20

Arbejdsbyrden og bevågenheden er stor, når det offentlige kører it-projekter, og det gælder også i kommunerne, hvor arbejdet med skoleportalen Aula, det nye valgsystem og en ny sygedagpengeløsning har fyldt meget i de seneste år.

Derfor er det vigtigt, at ledelseslaget i mastodontprojekterne er opmærksomme på de omkostninger i form af stress, arbejdspres eller ubehag, der kan være for medarbejderne undervejs.

Sådan lyder det fra Peter Lykke Egelund, der er projektdirektør i det kommunale it-fællesskab Kombit.

»Når vi beder kolleger om at være lang tid på de store projekter, der er komplekse og videnstunge, så skal vi være ekstremt opmærksomme på, at vi ikke slider dem ned på det,« siger  Peter Lykke Egelund til DigiTech.

En ørkenvandring

Hvert år kører kommunerne  og Kombit it-projekter i større og mindre skala, og ifølge Peter Lykke Egelund er det især på de store projekter, at ledelsen skal være opmærksomme på pressede medarbejdere.

»Det er ikke fordi de store er mere komplekse, men fordi tiden gør, at det godt kan føles som en ørkenvandring, og den slags kan slide på folk. Selv de mest robuste og modstandsdygtige medarbejdere kan risikere at blive slidt af store projekter, og det skal vi være opmærksomme på,« siger han.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er til professionelle, der arbejder med offentlig digitalisering og it-projekter. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger