Kombit-konsulent om godt leverandør-samarbejde: »Det er vigtigt at bruge udviklingsmetoden aktivt«

Malene Bergstrøm Pedersen
Malene Bergstrøm Pedersen er product owner på Køreprøvebooking. Illustration: Malene Bergstrøm Pedersen. Se større version
Når offentlige it-projekter kommer i vanskeligheder eller decideret kuldsejler, er samarbejdet mellem kunde og leverandør ofte en afgørende faktor. DigiTech har talt med Malene Bergstrøm Pedersen, der er it-konsulent og product owner hos Kombit, om opskriften på det gode samarbejde.
Interview4. marts 2020 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Det er skidt for alle, når offentlige it-projekter kuldsejler, og som tidligere beskrevet på DigiTech er dårligt samarbejde mellem kunde og leverandør en gennemgående faktor, når it-projekterne bliver til it-skandaler.

Der er naturligvis også masser af eksempler på det gode kunde/leverandør-samarbejde, og DigiTech har talt med Malene Bergstrøm Pedersen, der er it-konsulent hos Kombit, om, hvordan man kan sikre det gode samarbejde.

Malene Bergstrøm Pedersen er blandt andet ‘product owner’ på it-systemet køreprøvebooking, og en af hendes anbefalinger er, at man helt fra starten af et projekt er fuldstændig enig med leverandøren om, hvordan man vil arbejde på metode-niveau.  

»Det er vigtigt at bruge udviklingsmetoden aktivt og være enige om den fra begyndelsen. Uanset hvilken udviklingsmetode det er, så lær den at kende, og gå all in. SCRUM virker jo kun i sin helhed,« siger Malene Bergstrøm Pedersen til DigiTech og pointerer, at man på den måde kan fjerne fokus fra kontrakter og paragraffer i dag-til-dag-samarbejdet. 

»Så bliver det relationer over kontrakter i den daglige dialog. Vores kontrakt er et sikkerhedsnet, hvis der for eksempel skulle opstå uenigheder, men vi kigger næsten aldrig i den, for vi har skabt gensidig tillid og respekt mellem os og leverandøren. Og det gør, at jeg ikke skal have en masse kampe med dem, så det er virkelig en god investering.«

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.