Kammeradvokaten fik millionbeløb for at udvikle småt benyttet standardkontrakt

Kammeradvokaten
Kammeradvokatens har haft kontor her i Shellhuset i København, men er nu blevet genbo til DigiTech her på Kalvebod Brygge, hvor advokathuset er rykket ind i DSB's gamle bygning. Illustration: Foto: Gestsson, Linares & Løvgreen.. Se større version
20. september 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

En etårs fødselsdag bliver nogle steder fejret med flag, balloner og en kage reserveret udelukkende til fødselaren. Så festligt har K04-kontraktens første år dog ikke været. 

I sine første 12 måneder har den seneste standardkontrakt, K04, fået hård kritik for at være alt for omfattende, være for venligt stemt over for det offentlige som kunde og for i øvrigt slet ikke at blive brugt i virkeligheden, hvor der benyttes andre alternativer. 

Hos Digitaliseringsstyrelsen har man ikke overblik over, i hvilket omfang kontrakten, der skulle bistå ved arbejdet med outsourcing af it-drift, reelt set benyttes. 

Styrelsen oplyser samtidig til DigiTech, at man udarbejdede den på baggrund af et behov, man var blevet bekendt med. Herefter har man gjort den tilgængelig, men fører ikke aktivt tilsyn med, om kontrakten rent faktisk bliver brugt. 

Men foruden en del interne kræfter, har man hos Digitaliseringsstyrelsen også søgt assistance udefra til at udarbejde den angiveligt efterspurgte kontrakt. 

Styrelsen oplyser således til DigiTech, at man har benyttet Kammeradvokaten til at hjælpe med arbejdet, hvilket har kostet 4,3 millioner kroner.

Udviklingen foregik over en periode på fem år fra 2015 til 2020, hvor kontrakten i august blev offentliggjort.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.