Kæmpe it-udskiftning er en brændende platform på Hovedstadens hospitaler: “Når vores system ikke er tidssvarende i dag, er det slet ikke om fem år”

Rigshospitalet
Illustration: Rigshospitalet.
Danmark er verdensførende på billeddiagnostik, men utidssvarende it-understøttelse betyder nedbrud og unødvendig ventetid, der går fra det kliniske arbejde. Det skal et kæmpe it-projekt nu råde bod på - vi har talt med to vicedirektører fra Rigshospitalet om udfordringerne og forventninger til projektet.
6. september 2021 kl. 05:04
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Findes der noget værre end en loading screen? Om symbolet så er en multifarvet paraply på din mac eller roterende hvide prikker på din windows, er der få ting, der kan få blodtrykket op som at skulle vente på et it-system.

Det er ikke desto mindre virkeligheden på Hovedstadens hospitaler, og derfor er Region Hovedstaden nu på vej ud i en it-udskiftning af de helt store.

Et nyt såkaldt RIS/PAC-system til 800 millioner kroner skal give bedre understøttelse af billeddiagnostikken, der i dag lægger så meget tryk på maskineriet, at det ikke kan følge med.

"Dette her projekt skal løse en af de største udfordringer, vi har i Region Hovedstaden. Vi har mere end en million behandlingsforløb om året, og vi behandler ikke en eneste patient uden en diagnose. Og størstedelen af diagnoser stilles i dag på baggrund af billeddiagnostik,” siger Rasmus Møgelvang, der er vicedirektør på Rigshospitalet.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er til professionelle, der arbejder med offentlig digitalisering og it-projekter. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger