ITU-lektor kritiserer snæver digitalisering: Man arbejder kun med dem, der er to millimeter fra målstregen

Den digitale inklusion handler reelt ikke om at udvikle inkluderende løsninger, men om at inkludere alle i den samme løsning. Sådan lyder dommen over den danske digitaliseringsstrategi fra ITU-lektor Morten Hjelholt.
13. oktober 2021 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Det halter tilgængeligheden i det digitale Danmark, og siden webtilgængelighedsloven slog igennem, har flere rapporter afsløret, at det kan være endda meget svært for handicappede danskere at bruge det offentliges digitale tilbud.

Ifølge Morten Hjelholt, der er lektor ved IT-Universitetet og medlem af Dansk Handicapråd, er problemer med webtilgængelighed i det offentlige dog ikke noget nyt.

Det skyldes derimod de digitaliseringsrationaler, der har hersket i det offentlige de sidste tyve år, og den måde man tænker ‘digital inklusion på:

“Man har op gennem nullerne og tierne haft en meget aggressiv digitaliseringsstrategi, med dogmet om digital post og effektiviseringsrationalerne i højsædet. Indenfor de sidste år er man så begyndt at tale om digital inklusion,” siger Morten Hjelholt.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.