It-projekterne går fri: Staten barberer 400 millioner af konsulentregningen ved at fyre management-konsulenter

31. maj 2021 kl. 05:45
errorÆldre end 30 dage

Der ruller i den grad hoveder i landets ministerier, der med stor succes har eksekveret første del af regeringens omfattende spareplan, der af eksperter er blevet kaldt en decideret ‘fatwa’ mod konsulenterne i staten. 

Målsætningen var, at ministerierne allerede i 2020 samlet skulle spare 327 millioner, men en opgørelse fra Finansministeriet, der er blevet oversendt til Folketingets Finansudvalg, viser, at ministerierne har leveret en endnu større besparelse end det først var planlagt. 

Den samlede udgift er således faldet fra 5.501 millioner kroner til 5.098 millioner kroner. Det giver en besparelse på 403 millioner kroner, hvilket altså langt overgår den oprindelige målsætning. 

Det glæder finansminister Nicolai Wammen

»Vi sagde før valget, at vi ville reducere konsulentforbruget i den offentlige sektor. Vi har allerede aftalt store dele af vores mål. Og sidste år leverede vi første skridt,« udtaler finansministeren i en skriftlig kommentar til DigiTech. 

It-konsulenter går fri

Dykker man ned i opgørelsen over det samlede forbrug af konsulenter, kan man se en helt klar tendens. Det er i allerhøjeste grad gruppen af såkaldte ‘management-konsulenter', der er blevet sat fra bestillingen for at opnå den massive besparelse. 

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.