It-fejl presser kommune til flere ansættelser: »Vi har sat bemandingen op, så vi kan følge bedre med«

Jobcenter
Illustration: STAR . Se større version
Syv måneder efter at de første kommuner tog Kommunernes Ydelsessytem (KY) i brug, er der stadig et markant merforbrug af ressourcer. Systemets fejl bliver løbende udbedret, men det er stadig langt fra at være i mål.
22. september 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Det har været en hård fødsel for Netcompany-systemet KY, der skal it-understøtte kontanthjælp og andre ydelser i kommunerne. I februar måned råbte pilotkommuner vagt i gevær om stressede medarbejdere og stigende arbejdsbyrder og anbefalede, at man trak håndbremsen på det nye it-system, der ellers skulle strømline og automatisere.

En målsætning som systemet, hvis man spørger en af de kommuner, hvor systemet er blevet udrullet, endnu ikke er lykkes med.

Kommunerne Randers og Esbjerg var blandt de skarpeste kritikere, og blandt andet skrev kommunaldirektøren i Esbjerg Kommune, Rikke Vestergaard, i starten af februar et åbent brev til Kombit, hvor hun blandt andet kaldte systemet for ‘ikke færdigudviklet’, og fortalte at det øgede arbejdspresset på kommunens ansatte betragteligt.

Og ifølge Jens Erik Mortensen, der er borgerservicechef i Esbjerg Kommune, har man decideret været nødt til at ansætte flere medarbejdere, efter udrulningen af systemet.

»Ja, der er stadigvæk tryk på. Vi har sat bemandingen op, så vi kan følge bedre med,« siger han.

Jens Erik Mortensen fortæller, at man har tilført to fuldtidsansatte til kontanthjælpsafdelingen samt at man bruger 34 timer ekstra i jobcenteret i kommunen, for at man kan følge med det øgede arbejdspres, som systemet stadig påfører sagsbehandlerne i kommunen.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.