It-direktør om timelangt nedbrud: Alle sygehuse i Region Syddanmark har været berørt

12. august 2022 kl. 08:553
Sygehus Sønderjylland Hospital Sønderborg
Et it-nedbrud ramte torsdag alle de væsentlige kliniske systemer i Region Syddanmark. Illustration: Sygehus Sønderjylland.
Torsdag førte et it-nedbrud til, at operationer på hospitalerne i Region Syddanmark måtte udskydes, fordi adgang til de kliniske systemet gik ned. Teknikere undersøger stadig årsagen, og det tyder på at have været et netværksproblem, siger regionens it-direktør.
Artiklen er ældre end 30 dage

»Normalt har vi ikke nedbrud overhovedet af den her størrelsesorden. Det er relativt dramatisk, og det er første gang på min vagt, at vi har oplevet sådan et nedbrud. Det er stort, og det er ikke noget, vi er vant til.«

Sådan lyder det fra Morten Lundgaard, der i de seneste fem år har været it-direktør i Region Syddanmark, efter at regionen torsdag blev ramt af et it-nedbrud, der i omkring fire timer afskar sundhedspersonalet fra centrale kliniske systemer på tværs af regionens hospitaler.

Læs hele artiklen

DigiTech er til professionelle, der arbejder med offentlig digitalisering og it-projekter.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
12. august 2022 kl. 11:02

Måske man KUNNE lære noget om netværksdesign.. lidt mere adskillelse i seperate netværk med routing imellem (og redundante routes) - ville gøre at det netværk hvor problemet var, havde været routet udenom for resten af trafikken..(det er sådan internettet sørger for redundansen) Så IMHO ville segmentering kunne have sikret imod så stor impact. Sådanne fejl har jeg set ske, bare fordi folk koblede et netkabel i forkert, uden at have spanning tree sat op korrekt - så der opstod netværksloops f.ex. Det er en anden redundans end den Spanning tree opsætning giver.. - og det er selvfølgelig mere besværligt at skulle gøre det, men det ville jeg nok overveje hvis jeg var dem.

1
11. august 2022 kl. 20:03

Jeg havde fornøjelsen at være til øjenundersøgelse på OUH i dag lidt over middag, og jeg kunne da godt mærke en vis frustration over det netværk, der hele dagen havde været i udu/kørte langsomt. Men personalet havde (muligvis pga udskudte operationer? ;-) ) god tid til at forklare og informere. Og så kørte der en strimmel fremfor det gik videre elektronisk af diverse målinger af mit syn.

De var faktisk meget flinke og informative!

(Hvad jeg hellere ville skrive var en bandbulle om Fynbus (deres placering af køreplaner i og udenfor busskure fx) og den fordømte Rejseplan!) Men det er nok for meget OT. >:-<<<<

Mvh Tine (Det tog så kun 8 timer incl. undersøgelser, det var dén dag! Men jeg kan heldigvis alligevel se VM i ridebanespringning castet via min tablet og blæst op på tv-skærmen. JAHUUE! :-D )

2
12. august 2022 kl. 00:42

Jeg har mere ondt af de patienter, der skulle til operation, og derfor har fastet hele morgenen, og sandsynligvis skulle blive ved med at faste, fordi de ikke vidste om de kom til. Man kan blive ret tørstig i denne varme, når man ikke må drikke.