Implementering, organisering og business case: Her trykker skoen på de københavnske it-projekter

Implementering, organisering og business case: Her trykker skoen på de københavnske it-projekter
Illustration: olli0815 / BigStock. Se større version
Københavns Kommune har aktive it-projekter for knap en halv milliard kroner, og det stiller store krav til projektlederne. Vi er dykket ned i den seneste årsrapport fra kommunens it-råd for at se nærmere på udfordringerne.
29. september kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Der er fuld fart på digitaliseringen i det offentlige Danmark, og derfor har Københavns Kommune naturligvis også mange store it-projekter.

Hovedstadskommunen har som en af de få sit eget it-projektråd, og den seneste rapport om status på de store projekter fortæller, at det typisk er områder relateret til den klassiske projektledelses-disciplin, der driller i kommunen.
 

“Når der i 2020 har været flere projekter med udfordringer i forhold til det, som IT-projektrådet kalder projekthåndværket, så er det elementer som en uklar projektmetode, urealistiske tidsplaner, udetaljerede implementerings- og aktivitetsplaner, uklare ansvarsområder for de involverede aktører, optimistiske risikologs mv. Generelt set handler det om dokumentation, som i nogle tilfælde ikke bliver formidlet i tilstrækkelig grad til de aktører i projektet, som har en aktiv rolle,” skriver IT-projektrådet i sin årsrapport for 2020.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden