Høje Taastrup Kommune tager sig ‘rigtig god tid’ til at finde ESDH-system: Bruger markedsdialog til at afgøre om udbud eller SKI er vejen frem

Høje tasstrup
Høje Taastrup Kommune Illustration: Høje Taastrup Kommune.
Et tåget marked fik Høje Taastrup Kommune til at benytte markedsdialog til at få overblik over, hvilke leverandører der kan levere kommunens nye dokumenthåndteringssystem og ikke mindst hvordan. Nu skal direktionen træffe en beslutning.
21. marts kl. 05:45
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Under enhver organisation snurrer et it-system, der holder snor i dokumenter og sagsakter. Det gælder også i Høje Taastrup Kommune. 

Men i Høje Taastrup Kommune må man konstatere, at de it-ansvarlige har blikket fæstnet mod de kontraktmæssige horisonter. For selvom aftalen for kommunens ESDH-system først udløber i november 2023, er kommunens folk allerede nu gået i gang med undersøge, hvordan virkeligheden skal se ud på den anden side af den nuværende kontrakts udløb. 

På årets anden arbejdsdag udsendte kommunen således en såkaldt forhåndsmeddelelse på EU’s udbudsdatabase, hvor man inviterede til en dialog med markedets aktører.

»Vi er ude i rigtig god tid. Vi har lavet den her RFI for at få en markedsafdækning, ås vi kan finde ud af hvilke aktører, der er på markedet for ESDH-løsninger til kommuner. Vi orienterer os altid mos SKI, men vi kunne ikke se så mange ESDH-leverandører, der var omfattet af SKI-aftalen. Derfor har vi haft behov for at finde ud af, om vi skulle købe noget på SKI-aftalen eller om vi skulle lave et reelt EU-udbud, da et EU udbud kræver en helt anden tidshorisont i forhold til processen og arbejdet med en kravsspecifikation.”« forklarer Trine Groth Rasmussen, der er leder Høje Taastrup Kommunes team for strategi og udviklings.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger