Hidsige konsulentbesparelser i 2021 får eksperter til at frygte for de offentlige it-projekter

Konsulenter grønthøst
Regeringens planer om at skære i konsulentudgifterne kommer for alvor til at tage fart i 2021. Illustration: Nanna Skytte. Se større version
Analyse11. januar 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Regeringen med statsminister Mette Frederiksen (S) i spidsen er ved at realisere et politisk valgløfte, der blev givet før valget i 2019. Nu skulle det være slut med de vildtvoksende konsulentregninger - særligt i staten, hvor udgifterne de seneste år havde været stødt stigende. 

Med 2025-planen, der har samme navn som det socialdemokratiske ikon Viggo Kampmanns slogan fra valget 1960 “Gør gode tider bedre” slog partiet fast, at udgifterne til konsulenter i det offentlige skulle bankes ned, så der blev frigjort tre milliarder kroner årligt til øget velfærd og grøn omstilling.

Efter blot seks måneder ved magten indgik regeringen sin finanslov for 2020 med Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet. Og her blev parterne enige om, at “statens konsulentforbrug på tværs af staten skulle nedbringes”. 

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.