Her er nyt it-tilsyns første anbefalinger til SKAT: Styrk ledelsen, og ryd op i konsulenterne

Penge, skat
Illustration: Lars Refn.
Skatteminister Morten Bødskov annoncerede helt tilbage i 2019, at der er brug for et separat it-tilsyn på skatteområdet. Siden er stillingerne i tilsynet blevet besat at tunge navne fra branchen - og nu er de klar med anbefalinger til det kriseramte ejendomsvurderingsprojekt.
21. juni 2021 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Skatteministeriets udvikling af det skandaleramte ejendomsvurderingssystem har stået på i mere end seks år, og mens der stadig ikke er kommet styr på de kuldsejlede ejendomsvurderinger, har forsøget udviklet sig til et milliardprojekt.

De gentagne forsinkelser og fordyrelser af blandt andet ejendomsvurderingsprojekt er blandt hovedårsagerne til, at skatteminister Morten Bødskov (S) i efteråret 2019 annoncerede, at han ville oprette et nyt it-tilsyn, der udelukkende skal have fokus på skatteområdet.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
21. juni 2021 kl. 11:13

Som er den approach det offentlige lige har taget.. Også der hvor opgaverne var billigere og bedre løst af konsulenter.. og der hvor man ikke har kompetancerne endnu.. Konsulenter kan bruges godt, til at oplære egne folk.. til "20%" af opgaven - så man sikrer man får friske indspark og uddannelse internt - i stedet for at gro fast som det jo desværre nogengange ses..

Man alt dette afhænger af en god leder - og nogle frie "nok" hænder :) måske nogle bedre/faktisk målbare successmål for ledere kunne hjælpe det offentlige en hel del mere?

Nogen der har gode erfaringer med ledermål ? Jeg tænker umiddelbart f.ex. kvartals "projekt mål".. og hvis lederen gentagende gange ikke leverer (pga. ansat de forkerte, højere budget - ingen interne der kan tage over efter konsulenter har "sparket noget igang" f.ex." osv. - så fyr chefen istedet? Og så måske nogle krav, såsom at enhvert projekt KUN må bestå af 20% konsulenter? (indenfor samme arbejdsopgave - så ikke noget med at hyre have 4 DJØF'er og 1 konsulentprogrammør i en projektgruppe :)