Helsingør Kommune: Folkeskolen kan ikke køre uden Google

Wavebreak Media Ltd/Bigstock
Illustration: Wavebreak Media Ltd/Bigstock.
Sagen om Google i undervisningen af danske børn fortsætter med en ny erklæring fra Helsingør Kommune. Her kan man ikke leve op til de krav, der stilles til danske folkeskoler uden at bruge tech-gigantens tjeneste, skriver kommunen i et brev til Datatilsynet.
19. januar kl. 05:45
errorÆldre end 30 dage

Helsingør Kommune kæmper stadig for at overbevise Datatilsynet om, at Google er den rette løsning for danske folkeskoler. I et nyt svar til tilsynet, skærper man nemlig konsekvenserne ved at skrotte tech-gigantens tjeneste ‘Workspace for Education’.

»Kommunen har vurderet, at brugen af Google Workspace for Education er nødvendig for at løse kommunens opgaver efter folkeskoleloven,« skriver Helsingør Kommune i et brev til Datatilsynet, som Version2 har fået aktindsigt i.

Selvom den amerikanske tjeneste er essentiel i den nordsjællandske kommune, viser sagen, der har kørt i omkring to år hos Datatilsynet, at Workspace skaber andre juridiske udfordringer.

Indtil for nylig havde kommunen nemlig ikke vurderet risiciene ved at sende tjenestens brugere – skolebørnenes – persondata i hænderne på en amerikansk virksomhed, som GDPR kræver.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger