Hård kritik af ny standardaftale for it-drift: Favoriserer det offentlige

Danmark offentlig
Illustration: Bigstock. Se større version
2. september 2020 kl. 04:55
errorÆldre end 30 dage

Ventetiden er forbi. Efter fem år kunne Digitaliseringsstyrelsen i slutningen af sidste uge endelig præsentere den ny K-kontrakt, der altså bliver den fjerde i rækken. Sammen med Kammeradvokaten har styrelsen udarbejdet standardkontrakten for it-drift, der kan bruges, når det offentlige eksempelvis ønsker at få udliciteret applikationsdrift, infrastrukturdrift, datacenterdrift og netværksdrift. 

Det er første gang, at standardkontrakter fokuserer på it-drift, og formålet er, at K04 skal løse en række udfordringer i det nuværende samspil mellem myndigheder og leverandører.

»Med K04 øger vi yderligere fokus på at sikre et solidt fundament for it i staten. En standardkontrakt vil hæve kvaliteten af kontrakterne og gøre arbejdet lettere for myndighederne, og det vil også gøre det enklere for leverandørerne at byde, fordi usikkerhederne i udbudsprocessen mindskes,« udtaler  Rikke Hougaard Zeberg, direktør for Digitaliseringsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.