Godt nytår: Nye store systemer skal for alvor levere varen og så rammer besparelserne for alvor

København
Illustration: Bigstock / ben bryant. Se større version
Velkommen til et nyt og spændende år, hvor der som altid kommer til at være fokus på offentlig digitalisering. Her på DigiTech har vi trukket kikkert og kalender frem for at give et vue over, hvilke store dyr vi kan finde på 2022s savanne. 
5. januar kl. 05:50

Det er en besynderlig tid. Håbets år, der skulle have forsynet os med vacciner og en genvundet normalitet, er slut. 

Vaccinerne fik vi, men i dagene op til nytår afløste den ene smittetalsrekord den sidste. Pandemien er fortsat i den grad over os, og selvom coronaen i dens forskellige mutationer hænger over samfundet, så virker det til, at den nuværende herskende variant giver anledning til at male himlens farver med en mindre mørk farve en før.

De mange eksperimenter med optimering af tvunget hjemmearbejde er afløst af en ny normal, hvor arbejdsstyrken kan dirigeres frem og tilbage mellem storrumskontoret og køkkenbordet med få dages varsel. 

Kort før jul kom regeringen med en ny strategi for cybersikkerhedsområdet, og foran os venter flere afgørende begivenheder i regi af offentlig digitalisering.  

Nyt fra Christiansborg

Regeringen er fra flere fronter blevet angrebet for ikke at have nok fokus på det digitale. Fokus er i stedet på borgernære emner som værdig tilbagetrækning og senest har statsministeren i sin nytårstale varslet et opgør med papirnusseriet på ældreområdet.

Men regeringen valgte alligevel at spille ud med en digital sikkerhedsstrategi før jul, og det forventes også, at regeringen snart følger op på netop den lancering med en overordnet digitaliseringsstrategi for hele nationen. 

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.