Gevinstrealiseringen sejler i offentlige it-projekter: »Formålet med projektet er aldrig it«

Rasmus Rytter
Rasmus Rytter er partner i konsulentfirmaet Implement. Derudover forfatter - senest til bogen 'Adfærdsdrevet Gevinstrealisering'. Illustration: Implement. Se større version
Mange offentlige myndigheder i Danmark har svært ved at få de ønskede forbedringer ud af deres it-projekter. Rasmus Rytter er forfatter til en ny bog om gevinstrealisering, og i et interview med DigiTech giver han sit bud på, hvorfor det halter – og hvad der skal gøres anderledes.
Interview7. december 2020 kl. 05:45
errorÆldre end 30 dage

Vi snakker for meget om it-projekter.

Som Rigsrevisionen for nylig kunne fortælle i en sønderlemmende kritisk rapport, har de statslige myndigheder endog meget svært ved at høste de lovede gevinster, når der investeres halve og hele milliarder i nye systemer – og ifølge Rasmus Rytter, der er partner i konsulentfirmaet Implement, starter problemet i selve den måde, vi taler om projekterne på.

»Når man kalder noget et it-projekt, skaber man en fornemmelse af, at succeskriteriet primært er at få stablet noget it på benene. Men det er forkert, og det er en meget væsentlig årsag til, at det ofte går galt med gevinstrealiseringen,« siger han til DigiTech: 

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.