Garantifonds software-robot håndterer tusinder af forsikringssager i velkendt KMD-system

Robot
Illustration: Nanna Skytte. Se større version
11. august 2021 kl. 05:55
errorÆldre end 30 dage

I flere og flere organisationer har man succes med at få hjælp fra slidsomme software-robotter, der utrætteligt kan behandle sager med stor nøjagtighed. 

Det har man også hos Garantifonden Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring (DFIM), der har håndterer sagsbehandlingen og tilbagebetalingen af penge i omkring 30.000 forsikringssager. 

Det skriver KMD i en pressemeddelse

Det interessante er i den forbindelse ikke, at robotten behandler forsikringssager, men deriomd, at den gør det med data, der er hentet og processeret i KMD Workzone - et overordentligt velkendt system i det offentlige. 

Robotten har ifølge KMD’s pressemeddelelse »automatiseret manuelle arbejdsgange og sparet organisationen mange mandetimer.«

Gevinsten har man hentet ved at lave en række justeringer i platformen samt en integration til DFIMs økonomisystem. 

»På baggrund af udtræk fra vores database kører robotten den ene sag efter den anden – næsten uden menneskelig indblanding. Der kommer selvfølgelig altid nogle fejl. Eksempelvis er der virksomheder, der ikke har en NemKonto, og det kan den ikke finde ud af. Jeg vil tro, at ud af 10.000 sager, trækker vi 200-300 sager ud til manuel behandling,« udtaler Peder Herbo, der er underdirektør for IT, Data & Udvikling hos DFIM i pressemeddelelsen og uddyber: 

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.