Gamle systemer og stramme krav spænder ben for eksport af dansk digitalisering

Tokyo Japan
I Japan sætter man nu mange kræfter ind på, at digitaliseringen af den offentlige sektor skal lykkes. Det giver muligheder for danske virksomheder, der står klar til at eksportere danske løsninger. Illustration: Bigstock. Se større version
Det er sværere end først antaget at sælge danske løsninger til at digitalisere den offentlige sektor i Japan. Sådan lyder vurderingen fra Karen Ejersbo Iversen, der hjælper til med indsatsen på ambassaden i Tokyo.
8. november 2021 kl. 05:45
errorÆldre end 30 dage

På trods af et pludseligt skift på premierministerposten, har Japan absolut ikke skruet ned for digitaliseringsambitionerne. Der investeres masser af penge på området, og med oprettelsen af en ny digitaliseringsstyrelse i september, er der lagt op til en massiv digital omstilling af blandt andet den offentlige sektor i landet langt mod øst. 

Den proklamerede digitaliseringseksplosion fik for et års tid siden eksportdrømmene til at spire herhjemme, og det blev besluttet at forsøge at sende en repræsentant af sted i et par måneder med henblik på at undersøge, om japanernes digitale appetit kunne fristes af danske løsninger til den offentlige sektor. 

Men et år senere viser det sig, at det er sværere end først antaget at eksportere NemID, e-Boks, Borger.dk og andre danske flagskibsløsninger.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.