Forsvaret pønser på opgør med KMD: Overvejer flere leverandører til Danmarks største ESDH-system

Forsvarsgalleriet
Illustration: Forsvarsgalleriet.
KMD’s soloridt hos Forsvaret kan snart være fortid. Efter fem år som eneleverandør af landets mest omfattende ESDH-løsning, undersøger de væbnede styrker nu muligheden for et flerleverandør-setup. 
Løsninger10. november 2021 kl. 05:45
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Endnu en gang er landets største dokumenthåndteringssystem, Forsvarets Koncernfælles Elektroniske Sags- og Dokumenthåndteringssystem (KESDH), genstand for potentielle omvæltninger. 

Systemet, der tidligere har været ramt af alvorlige problemer, skal igen i udbud, og denne gang undersøger Forsvaret indgående muligheden for, at systemet, der har flere end 10.000 brugere, skal løftes af flere leverandører på én gang. 

Det viser et opslag i EU’s udbudsdatabase

I den såkaldte forhåndsmeddelelse skriver Forsvarsministeriet Materiel- og Indkøbsstyrelse, at Forsvaret »med den tekniske dialog bl.a. at afdække, hvorvidt ydelserne knyttet til ESDH-systemet med fordel kan udbydes særskilt, hvor rammerne for et flerleverandør-setup etableres.«

Det ligner umiskendeligt en kold spand vand i hovedet på milliardvirksomheden KMD, der alene vandt kontrakten på drift, vedligeholdelse og videreudvikling i 2015. 

I denne og den foregående uge har det således været planen, at Forsvaret skulle afholde dialogmøder med potentielle leverandører. Forsvaret ønsker ifølge meddelelsen at få indsigt i perspektiverne for både governance og selve transitionsprocessen, hvis man skulle overgå til et flerleverandør-setup. 

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger