Forsvaret opruster på databeskyttelse og cybersikkerhed med ny organisering: »Det er bestemt ikke en spareøvelse«

Jakob Kanto er kontorchef i Forsvarsministeriets nyoprettede CID - Koncern Cyber- og Informationssikkerhed
Jakob Kanto er kontorchef i Forsvarsministeriets nyoprettede CID - Koncern Cyber- og Informationssikkerhed Illustration: Louise Holst Andersen. Se større version
Over 30 nye medarbejdere, et tocifret millionbeløb og en samlet organisation skal øge databeskyttelsen og informationssikkerheden i Forsvaret.
Interview26. april 2021 kl. 04:55
errorÆldre end 30 dage

CID, CIP, CIX… det vrimler med forkortelser på nye afdelinger, når Jakob Kanto fra Forsvarsministeriet skal forklare Forsvarets nye organisering i kampen for bedre databeskyttelse og informationssikkerhed.

»Grundlæggende er det i Forsvaret, som det er i mange datadrevne organisationer: Vi har nogle oplysninger, vi rigtig gerne vil beskytte. Derfor bliver vi nødt til løbende at udvikle vores organisation og tilpasse vores kompetencer og den måde, vi arbejder på, til den trussel, der er,« siger Jakob Kanto.

Han er kontorchef for CIP - kontoret for Planlægning og Koordination, som hører under den nye, CISO-ledede afdeling Koncern Cyber- og Informationssikkerhed med forkortelsen CID. Allerede nu har afdelingen ansat 12 nye personer inden for områder som databeskyttelse, informationssikkerhed og risk management, fortæller Jakob Kanto.

»Og vi skal i hvert fald have 20 mere.«

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.