Forslag om øget it-kontrol i det offentlige: »Det her stykke arbejde SKAL laves«

Aarhus Rådhus
Illustration: Rie/Bigstock.
Offentlige myndigheder bør alle arbejde efter endnu en ISO-standard, mener Rådet for Digital Sikkerhed. Formålet er at lette arbejdet med GDPR, men myndighederne er fortsat på sjette år ikke tilnærmelsesvis lykkedes med at implementere en nuværende obligatorisk ISO-sikkerhedsstandard.
21. oktober 2020 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

»Der udestår fortsat et arbejde med implementering af standarden for største delen af myndighederne.«

Det konstaterede Digitaliseringsstyrelsen ved sidste måling af, hvor langt de offentlige myndigheder var kommet med at indarbejde sikkerhedsstandarden ISO27001, der er en af standarderne for, hvordan man styrer informationssikkerhed i en organisation.

Konklusionen var, at kun 41 procent af myndighederne har opnået en fuld implementering af standarden, der blev obligatorisk i 2014 og skulle have været implementeret to år senere.

Men bedst som en anden tredjedel af myndighederne nu registrerer fremgang i arbejdet med ISO27001, står Rådet for Digital Sikkerhed parat med et forslag om, at endnu en ISO-standard skal gøres lovpligtig.

»Kommunerne skal i mål med GDPR uanset hvad. Det er jo en lov. Uanset, hvordan man vender og drejer det, så skal det her stykke arbejde laves. ISO27701 er bare en metode, der kan hjælpe dem med at strukturere det her arbejde og gøre det nemmere. Derfor nytter det ikke noget at tale om, hvorvidt det offentlige kommer i mål. For de skal de. De skal være compliant med lovgivningen,« siger Henning Mortensen, der er formand for Rådet for Digital Sikkerhed og it-sikkerhedschef hos byggevarergrossisten AO Johansen.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger