Forsinkelser, fordyrelser og en leverandørfyring: It-direktør reflekterer over tumultarisk domsdatabase-forløb

Martin Wood
Domsdatabasen er klar til at blive brugt af offentligheden. Til højre i billedet ses Domstolsstyrelsens it-direktør, Martin Wood. Illustration: Domstolsstyrelsen.
INTERVIEW: Domsdatabasen har været otte år undervejs og er løbet ind i gentagne forsinkelser og fordyrelser samt et pludseligt leverandørskift. It-direktør for Domstolsstyrelsen, Martin Wood, agerer tilfreds tour-guide gennem det turbulente forløb.
Interview26. januar kl. 05:45
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Siden 2014 har Domstolsstyrelsen arbejdet på at udvikle en digital domsdatabase, der skal gøre det lettere for danske borgere at følge med i retssager i det ganske land. Til trods for et langt, skramlet forløb er databasen nu endelig i luften. 

For it-direktør for Domstolsstyrelsen, Martin Wood, har det været et turbulent men lærerigt forløb, der har været præget af et halvt dusin røde trafiklys fra Statens It-Råd, udskydelser målt i år og fordyrelser til et tocifret millionbeløb.

»Læringen for mig er, at opstarten af et projekt virkelig sætter rammerne for, hvordan resten af projektet kører. Starter man et projekt velvidende, at der er mange usikkerheder, planlægger man for de usikkerheder og afsætter økonomi og tid til dem,« siger han.

»Man bliver nødt til at have modenhed i egen organisation, men den var ikke helt til stede, da vi startede på projektet.«

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger