Flere end hver tredje kommunale it-chef har fået lækket adgangskoder

IT-SIkkehed
Illustration: ninescene/Bigstock. Se større version
It-chefer på tværs af landet har fået lækket passwords som resultat af, at de har brugt deres professionelle mailadresser til private online-tjenester. 
10. november 2021 kl. 05:55
errorÆldre end 30 dage

Skæg for sig. Snot for sig. 

Sådan lyder det gamle ordsprog, der prædiker, at man skal holde ting adskilt, der ikke bør have noget med hinanden at gøre. Det gælder i høj grad også, når det handler om private og professionelle digitale identiteter, men det gamle mundheld er tilsyneladende gået i glemmebogen hos en lang række kommunale it-chefer. 

Det skriver DR, der har undersøgt, om en en række kommunalpolitikere og de kommunale it-chefers emailadresser fremgår på hjemmesider, der løbende holder øje med datalæk på nettet. 

Undersøgelsen kortlægger, at flere end hver tredje af landets 98 kommunale it-chefer har fået lækket adgangskoder som resultat af, at de har brugt deres professionelle mailadresse til private tjenester på nettet. Det er ren guf for hackere, der leder efter ofte til phishing-angreb.

Det har fået eksperter som Jacob Herbst, der er teknisk chef hos it-skkerhedsfirmaet Dubex, til at løfte pegefingeren og advare mod den letsindige omgang med professionelle mailadresser. 

DR har blandt andet talt med Henrik Brix, der er it- og digitaliseringschef i Favrskov Kommune og formand for de kommunale it-chefers forening, KIT@.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.