Faldgruber i AI-lovgivning: »Vi skal ikke gentage fejlen fra GDPR«

Dragoş TUDORACHE
Illustration: Europa-Parlamentet.
GDPR ramte små selskaber og deres evne til at være konkurrencedygtige og compliant. Det skal ikke ske med AI-reguleringen, siger forman for EU-Parlamentets AI-komité.
Interview24. februar 2021 kl. 05:45
errorÆldre end 30 dage

Når EU-Kommissionen i dette kvartal vil præsentere et nyt lovforslag til regulering af AI i Europa, er der allerede konsensus om flere af de store linjer - som f.eks. at AI skal være bygget med mennesket i centrum og ikke viderebringe eksisterende bias fra den fysiske til den digitale verden. 

Men når det handler om lovens betydning for AI-udviklere og brugere, vil meget afhænge af den konkrete lovtekst, der skal gøre principper til lov. 

»Hvis du giver en instruks med målene for en lov til ti forskellige advokater, vil de alle sammen skrive teksten forskelligt,« bemærker EU-parlamentariker Dragoş Tudorache, der er formand for EU-Parlamentets AI-komité, der har fået til opgave at undersøge konsekvenser og udfordringer for AI.  

»Den store faldgrube er, at vi skriver reglerne på en måde, hvor vi skader det overordnede mål, som er at være konkurrencedygtige, at være kreative og nyskabende, og at være det i Europa og ikke et andet sted.«

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger