Fællesoffentlig it-arkitektur skal dokumenteres mere pragmatisk: »Har man været OIO-bruger skal man lige dreje hovedet en smule«

Foto : Laurids Hovgaard

Fællesoffentlig it-arkitektur skal dokumenteres mere pragmatisk: »Har man været OIO-bruger skal man lige dreje hovedet en smule«

Digitaliseringstyrelsen lancerer nye retningslinjer til formidling og dokumentation af arkitektur i digitaliseringsprojekter, der imødekommer nye agile og devops-orienterede udviklingstendenser. Men det kræver kompetenceløft i de offentlige myndigheder.
It-arkitekter og projektledere på fællesoffentlige digitaliseringsprojekter har nu fået en række nye retningslinjer og værktøjer til bedre at dokumentere og formidle arkitektur. Digitaliseringsstyrelsen har nemlig for nylig publiceret retningslinjer for formidling og dokumentation af arkitektur i digitaliseringsprojekter.
Vil du have fuld adgang til DigiTech?
Baggrund

Retningslinjerne, vejledningerne og kurserne understøtter arkitekturregel 1.4 Anvend fælles ramme for beskrivelse af arkitekturen fra Hvidbog om fællesoffentlig digital arkitektur.

Retningslinjerne er blevet godkendt af Styregruppen for Data og Arkitektur (SDA), og er dermed optaget i den fællesoffentlige digitale arkitektur (FDA).

Retningslinjerne er en del af initiativ 8.1 gode data og bedre datadeling, som hører under den Fællesoffentlige digitaliseringsstrategi (FODS).

Kilde: Digitaliseringsstyrelsen

AARHUS UNIVERSITET
Annonceret d. 23-01-2020
Danish National Police
Annonceret d. 22-01-2020
Rigspolitiet
Annonceret d. 20-01-2020
FlexDanmark
Annonceret d. 17-01-2020