EU vil udskyde fælles momssystemer efter corona-benspænd og pressede tidsplaner

Foto : Rogatnev / Bigstock Photo

EU vil udskyde fælles momssystemer efter corona-benspænd og pressede tidsplaner

Danmark og en række andre EU-lande er pressede i arbejdet med at få nyt moms-it gjort klar, og derfor har EU-Kommissionen foreslået at udskyde tidsplanerne. Forsinkelserne vil betyde, at den danske statskasse går glip af 150 millioner kroner.
Efter at Danmark og andre europæiske lande har advaret om forsinkelser på at få gjort nye moms-systemer klar til tiden, foreslår EU, at det store fællesprojekt bliver udskudt med et halvt år.
Vil du have fuld adgang til DigiTech?
Det europæiske moms-projekt

Skattevæsenets nye it-system på momsområdet er nødvendigt for at kunne it-understøtte nye regler, der kommer med den såkaldte E-handelspakke fra EU.

Ifølge skatteministeriet skal de nye regler føre til mere »fair og lige konkurrencevilkår i kampen om e-handlen«.

Det skal blandt andet ske ved, at momsafregning kan foretages direkte i forbindelse med salg fra virksomheder til forbrugere i EU, og derudover sænkes bagatelgrænsen for, hvornår der skal betales moms af varer fra 80 kroner til 0 kroner.

De nye regler har ikke kun sat gang i it-udvikling i Danmark. Samtlige EU-lande er i gang med at anskaffe systemer, der skal understøtte de nye regler, og de danske skattevæsen er heller ikke ene om at være presset på tid.

Skatteministeret har tidligere oplyst, at flere lande har svært ved at nå at færdiggøre den nødvendige it-udvikling inden nytår, hvor EU har sat fristen for implementering.

Corona-benspændene og de pressede tidsplaner hos medlemslandene har nu ført til, at EU-Kommissionen har fremlagt et forslag om at udskyde projektet med et halvt år til 1. juli 2021.

Kilde: Skatteminsteriet. 

AARHUS UNIVERSITET
Annonceret d. 28-09-2020
Landsbyggefonden
Annonceret d. 28-09-2020
Sundhedsdatastyrelsen
Annonceret d. 25-09-2020