Efter hård kritik: Kriminalforsorgen indfører elektroniske patientjournaler i landets fængsler

Kriminalforsorgen
Efter mange års kritik af patientsikkerheden i de danske fængsler, vil et politisk flertal på Christiansborg nu indføre elektroniske patientjournaler i Kriminalforsorgen. Illustration: Kriminalforsorgen. Se større version
Med en ny aftale for Kriminalforsorgens arbejde de kommende år har et politisk flertal på Christiansborg besluttet at gøre op med den stærkt kritiserede mangel på elektroniske journaler i de danske fængsler.
17. december 2021 kl. 12:32

Efter en byge af kritik af patientsikkerheden for de indsatte og langstrakte politiske forhandlinger ser det ud til, at de papirbaserede patientjournaler, der af eksperter er blevet betegnet som levn fra fortiden, snart selv bliver fortid.

Regeringen, Dansk Folkeparti, SF og De Konservative blev i aftes enige om en ny flerårsaftale for Kriminalforsorgens økonomi, der strækker sig til 2025.

Parterne kalder aftalen ‘et historisk stort løft af Kriminalforsorgen,' og på det digitale område er det uden tvivl tilfældet. Aftalen indeholder nemlig et længe ventet opgør med kuglepenskruseduller i Kriminalforsorgens sundhedspleje.

I aftalen er der afsat omkring fire milliarder kroner til 'nye initiativer', og dybt nede i aftalen har ambitionen om at udbrede en elektronisk patientjournal på tværs af Kriminalforsorgens institutioner fået sit eget afsnit.

»Udbredelse af digital journalføring til alle kriminalforsorgens institutioner vil betyde, at Kriminalforsorgens håndtering af de dømtes sundhedsdata på tværs af alle institutioner og kommunikationen med det almindelige sundhedsvæsen vil blive bedre,« står der i aftalen.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.