Dyreste bud vandt: Derfor slog NNIT konkurrenterne i stort udbud om ny SU-platform

1. november 2022 kl. 11:002
NNIT HQ
NNIT, der endte med at vinde tilbudsevalueringen, bød ind med en pris på 325,9 millioner kroner. Det var lidt over 52 millioner kroner dyrere end det billigste tilbud fra ansøgerfeltet. Illustration: NNIT.
NNIT stod bag det dyreste bud i ansøgerfeltet, da Uddannelses- og Forskningsstyrelsen skulle vælge en leverandør til statens nye SU-platform. Alligevel endte virksomheden med at løbe med sejren foran konkurrenterne fra KMD og Netcompany.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det var virksomheden bag det dyreste tilbud, der løb med sejren, da Uddannelses- og Forskningsstyrelsen skulle finde leverandøren til statens nye it-platform til SU-området.

Det fremgår af dokumenter fra udbudsprocessen, som DigiTech har fået indsigt i.

NNIT, der endte med at vinde evalueringen, bød ind med en pris på 325,9 millioner kroner. Det var lidt over 52 millioner kroner dyrere end Netcompany, og 16 millioner kroner mere end KMD.

Læs hele artiklen

DigiTech er til professionelle, der arbejder med offentlig digitalisering og it-projekter.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
7. november 2022 kl. 00:27

Det er simpelthen fantastisk. Jeg ved ikke, hvilket system, som er bedst, men det fantastiske består i, at der nu rent faktisk er offentlige udbud, som bliver vundet på kvalitet. Det er en gave til samfundet og til borgerne, som vi længe har savnet. Jeg har ikke set noget lignende i de 32 år, jeg har været i branchen. Talrige chefer for bl.a. digitaliseringsstyrelsen har måttet slå ud med armene og erkende at prisen havde vundet igen, tiltrods for en vægt på kun 15%. Men nu sker det. I øvrigt også fint håndteret af V2, som har valgt den saglige vinkel på dette. Netop mediernes reaktion på, at en myndighed ville vælge et bedre bud end det billigste har været een af bevæggrundene for at prisen altid vandt.

2
7. november 2022 kl. 08:10

Jeg kan heller ikke, her fra sidelinien, vurdere hvilket system der er bedst. Men det er - som du siger - meget tilfredsstillende hvis det er kvaliteten der vinder.

Specielt den ene af de tre tilbudsgivere er kendt for deres "skarpe priser", og for at have vundet en del udbud alene på den baggrund.