DMI gør klar til at sætte data fri: »Der er intet ved det her, der er simpelt«

Foto : evgeny atamanenko / Bigstock

DMI gør klar til at sætte data fri: »Der er intet ved det her, der er simpelt«

De danske vejrdata skal gøres frit tilgængelige, men det kræver mere end at trykke på en knap. Datamodellerne er nemlig typisk tunet til lige netop den meteorologiske use case, fortæller DMI.
DMI's vejrdata er formentlig et af de statslige datasæt, der er relevant for flest mennesker. De færreste virksomheder kan påstå at være fuldstændig uafhængige af vejrets gøren og laden, og de potentielle use cases for data om vand, vind og varme spænder sig fra energiproduktion og transport til detailhandel og landbrug.
starLog ind eller prøv 3 ugers gratis prøveabonnement for at læse videre

DigiTech er for professionelle, der arbejder med offentlig digitalisering og IT-projekter, både på kunde- og leverandørsiden. DigiTech sætter fokus på både udfordringer og løsninger, når en kompleks offentlig sektor som den danske skal it-understøttes.

DMI 's åbne vejr-data

Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Radikale Venstre indgik d. 26. februar 2018 aftalen Initiativer for Danmarks Digitale Vækst.

Et væsentligt initiativ heri er fri adgang til DMI’s vejr-, klima- og havdata.

Aftalen afsætter i alt 82 mio. kr. i 2018-2025 til indsatsen. Der afsættes 56 mio. kr. til at tilgængeliggøre DMI’s data og 26 mio. kr. til drift af distributionsløsningen samt frikøb af DMI’s data.