Digitaliseringsstyrelsen valgte Netcompany til Digital Post - men anklager om særbehandling fik udbuddet annulleret

Digitaliseringsstyrelsen valgte Netcompany til Digital Post - men anklager om særbehandling fik udbuddet annulleret
Illustration: Digitaliseringsstyrelsen. Se større version
Kørt før jul annullerede Digitaliseringsstyrelsen det store udbud på Digital Post-løsningen på grund af »mindre unøjagtigheder«. Nu viser det sig, at styrelsen allerede havde tildelt Netcompany kontrakten - og trukket den tilbage.
10. april 2019 kl. 05:01
errorÆldre end 30 dage

Digitaliseringsstyrelsen kastede lidt af en bombe, da det store udbud på næste generation af Digital Post til mere end 200 millioner kroner pludselig blev annulleret kort før jul.

Styrelsen holdt kortene tæt ind til kroppen og begrundede annulleringen med minimale fejl i de modtagne tilbud, men nu viser det sig, at man en måned tidligere faktisk havde tildelt kontrakten til Netcompany - for så at trække den tilbage igen.

Det fremgår af en såkaldt ‘meddelelse om afslag’ sendt til leverandøren e-Boks 13. november 2018, som DigiTech har fået aktindsigt i.

»E-Boks er ikke blevet tildelt kontrakten. Det er Digitaliseringsstyrelsens vurdering, at Netcompany A/S i den samlede vurdering har afgivet tilbuddet med det bedste forhold mellem pris og kvalitet. Netcompany A/S er derfor tildelt kontrakten,« skriver Digitaliseringsstyrelsen.

Styrelsen nåede altså at tildele kontrakten til Netcompany - med en pris på 207.776.692 kroner i øvrigt - inden man pludselig opdagede det, styrelsen i december 2018 beskrev som »unøjagtigheder eller forbehold, der har rejst tvivl om indholdet og de modtagne tilbuds konditionsmæssighed.«

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden