Digitaliserede vævsprøver skal bane vejen for kunstig intelligens på danske hospitaler

Sygehus
Illustration: Das Büro.
Region Syddanmark jagter et nyt system til håndtering af digitaliserede vævsprøver. Det skal blandt andet gøre det muligt at bruge kunstig intelligens som beslutningsstøtte i fremtiden.
28. november 2018 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Når patologerne skal vurdere vævsprøver på syddanske hospitaler, kommer de i fremtiden til at kigge på en skærm i stedet for at stå bøjet over et mikroskop.

Vævsprøverne i Region Syddanmark skal nemlig digitaliseres, og regionen er i gang med et stort udbud på et såkaldt image management-system, der skal bruges til at håndtere de omkring 800.000 glas med vævsprøver, der produceres om året i syddanmark, i digital form.

»Løsningen skal omfatte alle væsentlige funktioner til billedhåndtering for patologen, fra analyse, MDT konference, kvalitetssikring af billeder, konsultationer mm. Endvidere skal løsningen omfatte funktionalitet til Image life cykle management herunder manuel indikation af, hvor lang tid billeder skal gemmes,« hedder det i udbudsmaterialet.

Der er mangel på patologer i de danske regioner, og ifølge regionen er en af ideerne med projektet da også, at udnytte de eksisterende ressourcer bedst muligt - også på tværs af hospitaler.

Digitaliseringen skal desuden gøre det muligt at bruge kunstig intelligens på vævsprøver i fremtiden, og man etablerer - med regionens egne ord - fundamentet for implementering af applikationer til beslutningsstøtte.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er til professionelle, der arbejder med offentlig digitalisering og it-projekter. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger