Digital post: Annulleret gigant-udbud er blevet billigere over julen

Foto : Digitaliseringsstyrelsen

Digital post: Annulleret gigant-udbud er blevet billigere over julen

Digitaliseringsstyrelsen annullerede kort før jul udbuddet af fremtidens Digital Post-løsning. Nu er opgaven igen sendt i udbud – nu 15 millioner kroner billigere
Det var noget af en julebombe, som Digitaliseringsstyrelsen sendte ud få dage før juleferien. Det store udbud af fremtidens Digital Post-løsning, til en anslået værdi af 235 millioner kroner, blev annulleret. Årsagen: 
Vil du have fuld adgang til DigiTech?
Digital Post

Siden november 2013 har det været obligatorisk for virksomheder at modtage digital post fra det offentlige, og fra november 2014 har det været obligatorisk for borgere, jf. lov om Offentlig Digital Post.

Digitale Post-løsningen anvendes i dag af omkring 4,4 millioner borgere samt af omkring 750.000 virksomheder. De er forpligtede til at læse Digital Post, der er lige så forpligtende som dokumenter, der tidligere blev sendt som papirpost. Mere end 500 myndigheder er tilsluttet og sender Digital Post.

Næste generation Digital Post

De kommende år udvikler Digitaliseringsstyrelsen fremtidens Digital Post-løsning.

Sigtet er at bygge en løsning, der lever op til forventede behov og øger sammenhængen til den øvrige offentlige it-infrastruktur, blandt andet NemID og NemLog-in.

Den nye løsning er netop nu i udbud til en anslået værdi af 215 millioner kroner over en femårig periode. Næste generation Digital Post forventes implementeret i 2021.