Derfor opretter skatteministeren nyt it-tilsyn: »Det er åbenlyst, at der er for mange ting, der ikke fungerer«

Derfor opretter skatteministeren nyt it-tilsyn: »Det er åbenlyst, at der er for mange ting, der ikke fungerer«
Illustration: Skatteministeriet. Se større version
Et nyt it-tilsyn skal holde øje med projekter i skattevæsenet og holde politikerne orienteret om fremdrift og kriser. Men det er uklart, hvordan det skal adskille sig fra det allerede eksisterende statslige it-råd.
23. oktober 2019 kl. 16:29
errorÆldre end 30 dage

Et nyt og uafhængigt it-tilsyn skal fremover sørge for, at der kommer bedre styr på skattevæsenets store it-projekter.

Sådan lød det fra skatteminister Morten Bødskov (S), der på et pressemøde onsdag formiddag løftede sløret for planerne om den nye vagthund, som skal forhindre, at de årelange it-problemer på skatteområdet også fortsætter i fremtiden.

»Med et særskilt it-tilsyn får regeringen og Folketinget uafhængige eksperter at læne sig op ad, når budgetter og tidsplaner for Skatteministeriets omfattende og komplekse it-drift og it-udvikling skal fastlægges,« lyder det i rapporten Eftersyn af skattevæsenets akutte it-problemer, der blev udgivet samtidig med pressemødet.

Det nye it-tilsyn skal »løbende trykprøve« it-projekter i skattevæsenet og får til opgave at »give grønt lys inden igangsættelse og undervejs i udviklingsarbejdet«. Men netop de opgaver udføres allerede af et andet uafhængigt ekspertorgan - Statens it-råd.

I næsten otte år siden 2012 har Statens it-råd sørget for at vejlede landets it-projekter og afrapportere til Folketinget om projekternes fremdrift.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
#2
Max Kjeldgaard
19. november 2019 kl. 16:26

Efter min mening er det ikke et tilsyn, der er brug for, men en "ommer", startende med at definere en opgave mht et fast format på input til systemet, og herefter forlange, at alle de 800 systemer, at de skal overholde denne outputstandard.

#1
Jan Heisterberg
24. oktober 2019 kl. 20:00
  • at der som ved al anden offentlig virksomhed afstikkes rammer OG det ikke vil være vilje, mulighed eller drive til at gå udover de definerede begrænsninger.

Som da jeg fik svar fra det sædvanlige Statens it-råds ansvarlige embedsmand: "nej, vi laver kun et øjebliksbillede. Vi kan ikke lave tildens-analyse.". Det er relevant FORDI de projekter som f.eks. laver ny baseline, men overvejende sandsynlighed (se tallene) ender i uhælpelig rødt. DERFOR kunne Staten, år der sker re-baselining, indsætte en NY styregruppe / projektledelse STRAKS - dor det vil ende galt, galt.

Forsiden