Derfor ligger projektet stille: 17 kritiske fejl har lammet nyt sygesikringssystem

Indblik16. september 2019 kl. 05:04
errorÆldre end 30 dage

Udviklingen af det nye sygesikringssystem, Praksys, ligger fortsat mere eller mindre stille, og på kundesiden har KL og alle regionerne fundet 17 kritiske fejl i systemet, som skal rettes, inden man vil acceptere produktet.

Det fremgår af en statusrapport fra Regionernes Sundheds-It (RSI) fra 26. august i år, som DigiTech har fået aktindsigt i.

»Det er et krav fra kundens side, at alle fejl skal løses, idet de betragtes som forretningskritiske,« hedder det i statusrapporten. 

Som tidligere omtalt på DigiTech har de offentlige kunder nedsat et konfliktråd, der skal redde trådene ud med leverandøren, DXC. 

Læs også: Aktindsigt viser: Tidsplan og økonomi skrider for nyt sygesikringssystem

Men ifølge rapporten er parterne så langt fra hinanden, at man indtil videre ikke engang har kunnet blive enige om præmissen for konfliktrådets arbejde - derfor er det ikke gået i gang endnu.

»Der er p.t. 17 fejl, som er eskaleret af styregruppen til konfliktrådet. (...) Det er ikke lykkedes at blive enige om rammer og præmisser for konfliktrådets arbejde, hvorfor dette ikke er startet«.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.