Derfor blev regionernes projekt om digital patologi stoppet

Vævsprøver
Et projekt i regionerne skulle bidrage til, at patologer landet over fik mulighed for at lave hurtigere og bedre diagnoser af vævsprøver. Men inden projektgruppen nåede at gå i udbud, blev arbejdet stoppet. Arkivbillede. Illustration: Wladimir.B / Bigstock Photo.
Et stort projekt i regionerne skulle digitalisere det patologiske område i sundhedsvæsenet. Men erfaringer fra coronapandemien og et behov for grundigere forberedelser har sat projektet på hold.
22. juni kl. 05:30

Det var et behov for bedre forberedelser og erfaringer fra coronapandemien, der blev udslagsgivende for, at landets regioner valgte at trække håndbremsen på et stort projekt om at digitalisere patologiområdet i sundhedsvæsenet.

Det oplyser Danske Regioner til DigiTech.

Projektet har været blandt de største it-initiativer i regionerne i løbet af de seneste år, og det skulle bidrage til, at sundhedspersonalet i regionerne kunne lave hurtigere og bedre diagnoser af de mange vævsprøver, der bliver taget fra patienter hvert år.

Men inden projektgruppen nåede at gå i udbud, blev arbejdet stoppet i løbet af den indledende analysefase i efteråret 2021.

Ifølge Danske Regioner var årsagen til afbrydelsen, at regionerne undervejs i projektet havde indset, at der var behov for at lave grundigere undersøgelser af både kliniske og tekniske forhold på det patologiske felt.

»For eksempel var der ønsker fra regionerne om at få sin egen version af it-systemet med henblik på integration til digital patologi, EPJ- og andre lokale systemer,« skriver Danske Regioner i en mail til DigiTech.

Corona-erfaringer

Udover behovet for et bedre forarbejde havde projektgruppen også gjort sig en anden erkendelse i forbindelse med covid-19-pandemien. 

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er til professionelle, der arbejder med offentlig digitalisering og it-projekter. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger