Danske kommuner investerer i norsk chatbot – men er den pengene værd?

Screenshot af den norske chatbot, Kommune Kari. I danmark hedder den Kiri.
Illustration: Screenshot: Adam Fribo. Se større version
En række danske kommuner er i gang med at indføre chatbotten Kiri. DigiTech har talt med det norske firma bag chatbotten samt en kritiker af firmaets norske chatbot, Kari.
6. maj 2019 kl. 05:04
errorÆldre end 30 dage

Seks danske kommuner er i gang med at udvikle en fælles kommunal chatbot ved navn Kiri. Den er baseret på erfaringer fra den norske chatbot Kari, som er udviklet af det norske firma Boost.ai.

I Danmark er Roskilde Kommune allerede gået live med Kiri, og Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk samt Rudersdal Kommune vil lancere Kiri i løbet af maj måned.

I Norge er der over 60 kommuner, der anvender Kari, så DigiTech har undersøgt erfaringerne med den norske Kari samt forventningerne til danske Kiri.
 

Reduktion i telefonhenvendelser

Der er tilsyneladende ingen af de norske og danske kommuner, som har udarbejdet en detaljeret business case for de to chatbots med specificerede omkostninger, forventede besparelser og Return on Investment.

Peter Berg Schmidt er Country Manager for Danmark hos Boost.ai og har indblik i både Kari- og Kiri-projekterne. Han kender ikke til nogen detaljerede business cases, men siger: 

»Det er ikke alt, der er kvantificerbart. Nogle oplever, at borgerne er blevet klogere efter at have talt med chatrobotten. Nogle af kommunerne oplever øget interesse for deres hjemmeside,« forklarer Peter Berg Schmidt.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.