Danmark inspireres af Finlands digitale kørekort: Sådan ser det ud

Mobilt kørekort
Illustration: Trafi.
Finland er få skridt fra at lancere et appbaseret digitalt kørekort som ID-bevis. DigiTech har talt med den finske kørekortchef om udviklingen af det mobile kørekort i Finland.
Følg projektet26. november 2018 kl. 06:35
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Som dansker skal man i fremtiden kunne hive kørekortet frem på en smartphone, når man skal identificere sig overfor politiet, have udleveret en pakke eller verificere sin alder på diskoteket.

Som en del af regeringens Sammenhængsreform arbejder Digitaliseringsstyrelsen derfor på at etablere en kørekort-app.

Kørekort-appen skal være et supplement til det fysiske kørekort og forventes klar inden udgangen af 2020. Det digitale kørekort skal nemlig danne ramme om digitaliseringen af andre ID-beviser, så derfor skal arkitekturen og sikkerheden bag være gennemtænkt inden lancering.

»Det kan virke simpelt, men vi skal med appen også lægge grundstenen til det videre arbejde med digitale ID-beviser i Danmark. Det betyder, at de løsninger, vi finder, så vidt muligt også skal kunne bruges i andre sammenhænge. Vi har derfor også fokus på, at løsningen skal have et højt sikkerhedsniveau. I første omgang glæder vi os til at sende det digitale kørekort på gaden,« siger Rikke Hougaard Zeberg, direktør i Digitaliseringsstyrelsen.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger