Corona sender udviklingen af MitID og Digital Post hjem i privaten: »Det er en helt usædvanlig situation«

Foto : Digitaliseringsstyrelsen

Corona sender udviklingen af MitID og Digital Post hjem i privaten: »Det er en helt usædvanlig situation«

Digitaliseringsstyrelsen er i gang med at udvikle flere kritiske it-systemer, og i de kommende uger skal arbejdet foregå hjemmefra på grund af coronavirus. Det er en hidtil uset omvæltning, lyder det fra styrelsens vicedirektør, Adam Lebech. Han forventer dog ikke, at situationen kommer til at stå i vejen for projekternes fremdrift.
Der er mørkt og tomt i Digitaliseringsstyrelsens kontorer på Landgreven i København. Lokalerne har været forladt, siden regeringen i sidste uge meddelte, at store dele af Danmark skulle lukke ned i en periode på grund af den nuværende situation med coronavirus. Hos Digitaliseringsstyrelsen er alle de cirka 300 ansatte blevet sendt hjem - og de fleste kommer ikke tilbage foreløbigt.
Vil du have fuld adgang til DigiTech?
Sådan afvikles Digitaliseringsstyrelsens store projekter under coronavirus

MitID ledes af Digitaliseringsstyrelsen og landets banker. Leverandøren er Nets. Repræsentanterne fra både styrelsen og bankerne er sendt hjem og arbejder hjemmefra. Projektet kører efter planen med virtuelle møder og der er lavet manualer for, hvordan der skal arbejdes hjemmefra.

I projektet Næste Generation Digital Post alle medarbejdere sendt hjem for at arbejde videre. Udviklingsarbejdet kører efter planen med leverandøren Netcompany. Der er fælles tavlemøde over video tre gange om ugen og oftere for nogle dele af projektgruppen.

Også for NemLog-in3 er projektholdet sendt hjem. Nets er leverandør på udviklingsdelen og NNIT på delen for drift. Der er sat digitale møder op.

Projektet om Digitalt Kørekort adskiller sig lidt fra de andre i den kommende tid. Her er Visma leverandør. Det meste af dette projekt kan foregå online, hvor medarbejderne arbejder hjemmefra. Men for dette projekt er der behov for, at leverandøren kan komme ind “on location” i kontorerne hos Digitaliseringsstyrelsen for at committe kode.

Kilde: Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

DR
Annonceret d. 01-04-2020
DR
Annonceret d. 31-03-2020
FREDERIKSBERG KOMMUNE
Annonceret d. 31-03-2020
Skatteforvaltningen
Annonceret d. 31-03-2020