Bred politisk opbakning til at borgere skal kunne fravælge digitale selvbetjeningsløsninger

21. april kl. 12:126
Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet
Illustration: Anni Norddahl / Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet.
»Men vi mener, at lovforslagets målgruppe er for snæver, da det alene henvender sig til de cirka 7,5 procent af befolkningen, der er fritaget for digital post og ikke til de resterende 10-15 procent af befolkningen, som selv vurderer, at de ikke er i stand til at gennemføre digitale selvbetjeningsløsninger,« siger uddannelsesordfører i Liberal Alliance, Sandra Elisabeth Skalvig.
Artiklen er ældre end 30 dage

Der er bred politisk opbakning til digitaliseringsminister Marie Bjerres (V) lovforslag om, at borgere, der er fritaget fra Digital Post, skal have ret til at fravælge digitale selvbetjeningsløsninger.

Læs hele artiklen

DigiTech er til professionelle, der arbejder med offentlig digitalisering og it-projekter.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
22. april kl. 01:48

Der er allemulige årsager til at samfundet skal kunne fungerer (og indtænkes) med solide analoge metoder. Fysiske pengesedler, medarbejdere i borgerservice og fysiske bankfilialer osv.

I drift har vi et ordsprog "two is one, one is none". Det baserer sig på erfaring. Der er så mange "single point of failure" på nettet, afhængigheder af regeringer som Donald Trumph's, strømsvigt, uforudsigelige viruser skabt af bots som GPT-4 og 1000 vis af andre Single Points of Failures.

Som drifts-mand mener jeg man bør gøre en dyd ud af at teste, forberede, omfavne og indøve et velfungerende samfund under alle situationer.

Desuden mener jeg at "gode" samfund er karakteriseret ved at de tager hensyn til alle grupper/urmennesket (som svenskerne tænker Samerne ind i lovgivningen, med eks. allemansretten). Kan en inuit fra det nordvestlige Grønland flytte til KBH med sin kajak og sit gevær og hvordan ville det fungerer i praksis? Hvilke store samfundsproblemer ville han møde på sin vej og hvordan kan vi minimerer disse hindringer (for alle borgere i landet).

Det kræver selvfølgelig et stop for partsindlæg/lobbyisme, muligvis ud over non-profit og ngo'er. Så vi stille og roligt kan begynde at genskabe politik, vision, fornuft og rationelle handlinger/tanker igen. Frem for bare konstant at agere lakejer for store nationer og stor industri. Hvor vi stille og roligt kommer under totalkontrol af enkelte "spillere" og må hoppe når de siger "hop".

Kan ikke gentages nok eller blive mere sandt (Benjamin Franklin): "Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety."

5
25. april kl. 18:17

Undskyld, men er dit indlæg ikke bare en lang serie af floskler som kun ville kunne opfyldes i et utopisk samfund?

6
26. april kl. 07:56

Jeg ville nok ikke lige frem kalde det Utopi. Men hvad er vi hvis vi afskriver os vores fantasi, visioner, tanker og drømme og bare løber apatisk rundt og agerer i nu'et.

Men du har vel ret, hvis du spørger "om jeg selv tror det vil komme til at ske"? Desværre nok ikke foreløbigt.

3
21. april kl. 20:37

Jamen, det er da fint.

Så venter vi bare på de næste tusind artikler om digitalfritagede borgere der skal vente i timevis i telefonkøer eller i måneder på at få en tid hos en kommunalt ansat.