Bekymrede kommuner udsætter tilkobling til udskældt Netcompany-system

Jobcenter
Illustration: STAR.
Flere kommuner er bekymrede over udsigten til at skulle tilslutte sig et nyt system til blandt andet kontanthjælpsområdet. Mange har bedt om udsættelse med henvisning til både frygt for fejl i systemet og sammenfaldet med implementeringen af et andet nyt system, der stadig giver udfordringer.
17. marts 2021 kl. 04:45
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Kritikken er siden årsskiftet haglet ned over Kommunernes Ydelsessystem (KY), som Kombit og leverandøren Netcompany er i gang med at rulle ud i de danske kommuner.

Systemet skal blandt andet give bedre understøttelse af kommunernes arbejdsgange med automatisering og beslutningsstøtte, men kommunerne har ikke ligefrem travlt med at sætte strøm til KY.

Ifølge en række dokumenter fra Kombit, som DigiTech har fået aktindsigt i, har minimum 12 kommuner i løbet af de seneste måneder bedt om at få udsat deres tilkobling til systemet - og flere udtrykker bekymring over fejl i systemet.

»Vi er i Odense i kraftige overvejelser omkring at skifte til en senere bølge på KY. Det skyldes dels den usikkerhed der er omkring fejl og planen for deres udbedring samt et enormt pres på organisationen fra KSD som medfører at vores implementeringskraft er markant forringet,« skriver Odense Kommune til Kombit i slutningen af januar, og også Københavns Kommune har udskudt ibrugtagningen af KY.

Til et styregruppemøde 9. februar udtrykkes det kort og kontant.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger