Automatisering fejler i nyt uddannelsessystem: Statsstøtte gives på forkerte tal

28. februar kl. 05:004
Teknologiens Mediehus
Arbejdet med det nye Esas-system finder blandt andet sted på Haraldsgade, hvor Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har kontorer. Illustration: Teknologiens Mediehus.
Et nyt system skulle automatisere centrale administrative opgaver på en række uddannelsesinstitutioner. Men problemer med udviklingen har i stedet ført til tungere arbejdspres på området. De involverede forventer stadig, at gevinsterne kan indfries.

Formålet var at effektivisere og automatisere. Men i stedet har et nyt it-system til landets uddannelsesinstitutioner ført til flere manuelle arbejdsopgaver i centrale dele af administrationen og skabt udsigt til ekstraregninger i millionklassen.

Læs hele artiklen

DigiTech er til professionelle, der arbejder med offentlig digitalisering og it-projekter.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
28. februar kl. 16:26

Gad vide hvor mange mio. der bruges på at undgå at uddannelsesinstitutionerne tæller de studerende, og indsender tallet til staten.

Hvad er tilbagebetalingstiden?

Er den længere end systemets levetid?

2
28. februar kl. 13:50

"Det skyldes, at det gamle system på området, som stadig er i brug på flere institutioner, er baseret på en it-platform, som ikke længere bliver supporteret." Banker køre software på systemer som ikke har været supporteret i 50 år ?

Har man så sikkert sig at det nye system, ikke rammer samme problem, så der skal laves nyt 2-3 år efter de er blevet færdigt.

Hvis det var baseret på en åben fri platform, så kunne problemer med support vel også løses

Eller hvad med at køre det virtuelt

Har Version2 hørt om hvad for et system det er tale om, og evt hvem der har foretaget nogle meget dårlige valg sidste gang.

3
28. februar kl. 14:08

Banker køre software på systemer som ikke har været supporteret i 50 år ?

Bare af nysgerrighed, hvad er det for systemer, der ikke supporteres? Nogle kørte OS/2 og gør det måske endnu, men OS/2 er ikke 50 år gammel. COBOL, PL/1, DB2, IMS/db, CICS ... bliver vist stadig supporteret - har jeg hørt. S/360-assembler kan vel også køre på de nyeste mainframes.

1
28. februar kl. 12:20

Suk. Opret nu en central statslig IT udviklingsenhed, der så rent faktisk har en chance for at ansætte kompetance, og levere konkurrencedygtige forhold - og bestemme hvad der skal udliceteres (i mindre bidder - efter bl.a. engelsk model). Det burde virkelig spare os alle for mange penge, og hvad er endnu bedre, levere bedre systemer (med genbrug/ensretning på tværs af hele det offentlige system landskab)