Apple og Google går sammen om at udvikle sporingsteknologi

Apple og Google går sammen om at udvikle sporingsteknologi

De to amerikanske it-giganter Apple og Google har fredag annonceret, at de vil gå sammen i et partnerskab med henblik på at udvikle kontaktsporingsteknologi til at hjælpe regeringer og sundhedsmyndigheder med at reducere spredningen af corona.

Det skriver Apple og Google i en fælles pressemeddelelse.

Konkret vil de to konkurrenter udvikle et værktøj, hvor brugere kan registrere, hvis de er blevet testet positiv for coronavirus. Personer, der har været tæt på den smittede, vil så efterfølgende modtage en notifikation på deres telefon om det nye smittetilfælde.

»Apple og Google lancerer en omfattende løsning, der inkluderer Application Programming Interfaces (API'er) og teknologi på operating system-level til at hjælpe med at muliggøre sporing af kontaktpersoner. I betragtning af det presserende behov er planen at implementere denne løsning i to trin, samtidig med at man opretholder stærk beskyttelse omkring brugernes privatliv,« hedder det i pressemeddelelsen. 

Første trin, der realiseres i maj, vil være, at begge virksomheder frigiver API'er, der muliggør interoperabilitet mellem Android og iOS-enheder ved hjælp af apps fra offentlige sundhedsmyndigheder. Disse officielle apps vil være tilgængelige for brugere at downloade via deres respektive app-butikker.

Andet trin bliver, at Apple og Google i de kommende måneder vil arbejde for at muliggøre en bredere Bluetooth-baseret kontaktsporingsplatform ved at opbygge denne funktionalitet i de underliggende platforme. Dette er en mere robust løsning end en API og vil give flere enkeltpersoner mulighed for at deltage, hvis de vælger at tilmelde sig, ligesom det vil muliggøre interaktion med et bredere økosystem af apps og statslige sundhedsmyndigheder, oplyser Google og Apple.

Privatliv, gennemsigtighed og samtykke er yderst vigtigt i denne indsats, hedder det videre i pressemeddelelsen.

Og på Twitter oplyser Apples Timothy D. Cook, at værktøjet vil hjælpe med at bremse virussens spredning »på en måde, der også respekterer gennemsigtighed og samtykke,« ligesom Sundar Pichai, CEO for Google og Alphabet Inc., oplyser på Twitter, at værtøjet har »stærk kontrol og beskyttelse af brugernes privatliv«.

Opsporing af smittekæder bliver af Verdenssundhedsorganisationen, WHO, anset som en vigtig del af kampen mod coronavirus.

https://pro.ing.dk/6291

10. apr 2020 22:43