Aktindsigt viser: Tidsplan og økonomi skrider for nyt sygesikringssystem

Regionerne besluttede helt tilbage i 2011 at sende et nyt system til administration af sygesikring i udbud. Udviklingen startede i 2014, men konflikter har forsinket og fordyret projektet, der kører uden godkendt tidsplan og fast økonomi.
7. august 2019 kl. 05:01
errorÆldre end 30 dage

Efter fem års udviklingsarbejde er det nye sygesikringssystem til kommuner og regioner, Praksys, stadig langt fra at være klar til brug.

Det viser en statusrapport fra Danske Regioner, som DigiTech har fået aktindsigt i.

Systemet, der blandt andet skal håndtere afregning mellem praksissektoren, regioner og kommuner, skulle oprindeligt have været taget i brug i 2016, men ifølge en statusrapport fra 27. maj 2019 har kommuner og regioner i dag hverken overblik over den fulde økonomi eller tidsplanen.

»Projektet arbejder fortsat uden godkendt tidsplan,« hedder det i rapporten, hvor det også fremgår, at man ikke ved, hvad den endelige pris bliver for it-systemet:

»Grundet den manglende tidsplan for projektet er der p.t. ikke overblik over projektets restøkonomi.«

Uenigheder har sat projekt i stå

Projektet er blevet forsinket over flere omgange, og i oktober sidste år måtte regionerne udarbejde en revideret business case med en ny tidsplan. 

Heraf kunne man læse, at den første region skulle tage systemet i brug i december 2019, mens alle regioner og kommuner skulle være koblet på i maj 2020.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.