Aktindsigt: KU brugte 9 millioner kroner, fem år og seks konsulenthuse på kuldsejlet HR-projekt

Københavns Universitet
Illustration: Christoffer Regild / www.regild.dk. Se større version
Københavns Universitet skrottede sidste år HR-systemet Epos efter fem års udvikling. Universitetet har hidtil mørklagt al økonomi i projektet, men nu viser en aktindsigt, at HR-systemet, der aldrig blev til noget, har kostet millioner af kroner, tusindvis af mandetimer og krævet assistance fra mere end en håndfuld konsulenthuse.
13. maj 2019 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Københavns Universitet (KU) har brugt 9 millioner kroner, seks forskellige konsulenthuse og mere end 30.000 mandetimer på udviklingen af HR-systemet Epos, der sidste år blev skrottet helt på grund af forsinkelser.

Det fremgår af et sagsnotat fra KU, som DigiTech har fået aktindsigt i.

Epos skulle have erstattet det mere end 20 år gamle ScanPas-system, men projektet blev fra starten ramt af forsinkelser, og efter fem tidsplaner på fem år valgte KU at stoppe udviklingen 7. juni 2018.

Økonomien i projektet har indtil nu været mørklagt, men af sagsnotatet kan man læse, at budgettet er gået fra 12 til 18 millioner kroner i løbet af de fem år - blandt andet fordi man udvidede projektets scope undervejs.

»Der blev gennemført en kvalificering af Epos-projektet fra juni til august 2016, hvilket resulterede i behov for at lave dele af den eksisterende løsning om, og ny-udvikle andre dele, herunder også integrationen mellem Epos og Statens Løn System (SLS).«

Netop integrationen med SLS var en af de gevinster, man så frem til at høste med det nye system på Københavns Universitet, hvor alle oplysninger i dag skal indtastes manuelt i SLS, selvom de allerede står i HR-systemet.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.