Afgørelse om Digital Post: Her brød Digitaliseringsstyrelsen udbudsloven

Foto : Digitaliseringsstyrelsen

Afgørelse om Digital Post: Her brød Digitaliseringsstyrelsen udbudsloven

Digitaliseringsstyrelsen har forbrudt sig mod udbudsloven i det omstridte udbud på Digital Post. Det fremgår af en ny afgørelse fra Klagenævnet for Udbud.
Klagenævnet for Udbud har i denne uge givet E-boks medhold i den klage, der i december sidste år fik Digitaliseringsstyrelsen til at annullere det store udbud af Digital Post.
Vil du have fuld adgang til DigiTech?
DIGITAL POST

Siden november 2013 har det været obligatorisk for virksomheder at modtage digital post fra det offentlige, og fra november 2014 har det været obligatorisk for borgere, jf. lov om Offentlig Digital Post.

Digitale Post-løsningen anvendes i dag af omkring 4,4 millioner borgere samt af omkring 750.000 virksomheder.

De er forpligtede til at læse Digital Post, der er lige så forpligtende som dokumenter, der tidligere blev sendt som papirpost. Mere end 500 myndigheder er tilsluttet og sender Digital Post.

NÆSTE GENERATION DIGITAL POST

De kommende år arbejder Digitaliseringsstyrelsen på fremtidens Digital Post-løsning.

Sigtet er at bygge en løsning, der lever op til forventede behov og øger sammenhængen til den øvrige offentlige it-infrastruktur, blandt andet NemID og NemLog-in.

Den nye løsning er netop nu i udbud til en anslået værdi af 215 millioner kroner over en femårig periode. Næste generation Digital Post forventes implementeret i 2021.

Region Syddanmark
Annonceret d. 02-04-2020
Udenrigsministeriet
Annonceret d. 02-04-2020
FlexDanmark
Annonceret d. 02-04-2020
DR
Annonceret d. 01-04-2020