Afgørelse om Digital Post: Her brød Digitaliseringsstyrelsen udbudsloven

Afgørelse om Digital Post: Her brød Digitaliseringsstyrelsen udbudsloven
Illustration: Digitaliseringsstyrelsen. Se større version
Digitaliseringsstyrelsen har forbrudt sig mod udbudsloven i det omstridte udbud på Digital Post. Det fremgår af en ny afgørelse fra Klagenævnet for Udbud.
30. september 2019 kl. 15:08
errorÆldre end 30 dage

Klagenævnet for Udbud har i denne uge givet E-boks medhold i den klage, der i december sidste år fik Digitaliseringsstyrelsen til at annullere det store udbud af Digital Post.

Digitaliseringsstyrelsen annullerede til de flestes store overraskelse udbuddet på næste generation af Digital Post kort før jul sidste år - officielt på grund af fejl i de modtagne bud, men som DigiTech siden kunne afsløre, skyldtes det reelt en klage fra E-boks over, at styrelsen havde valgt Netcompany på et fejlagtigt grundlag.

Læs også: Digitaliseringsstyrelsen valgte Netcompany til Digital Post - men anklager om særbehandling fik udbuddet annulleret

Siden har man søsat en ny udbudsrunde samtidig med, at sagen er fortsat i Klagenævnet for Udbud - og nu har nævnet altså afgjort, at Digitaliseringsstyrelsen har forbrudt sig mod udbudsloven.

En central del af klagen fra E-boks går på, at Digitaliseringsstyrelsen efter at have modtaget tilbud fra både E-boks og Netcompany bad sidstnævnte om at opklare en usikkerhed i tilbuddet i strid med reglerne - og det har E-boks altså fået medhold i.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden