Årets digitalisering: Fortsat cloud-hovedpine, klapjagt på konsulenterne og en sejr for landets indsatte

Fyrværkeri
Illustration: Jesper Stein Sandal. Se større version
Endnu et særdeles begivenhedsrigt år i det danske digitaliseringslandskab er ved at være slut. DigiTech tager her et kig tilbage på en række af årets vigtigste milepæle inden for offentlig digitalisering.
22. december 2021 kl. 05:45

Kære læser 

Det har været et særdeles sindsoprivende år, hvis man interesserer sig for digitaliseringen af Danmark.

Digitaliseringen foregår i en evigt stigende hastighed og i alle afkroge af den offentlige sektor. Staten kæmper videre med sine kæmpe systemer, i regionerne eksperimenterer man med ny banebrydende teknologi og i landets kommuner sætter flere og flere gang i digitale projekter, der skal forbedre servicen og levere fornuftige besparelser. 

Det lyder alt sammen godt, men tilsætter man de store armbevægelser et skud projektledelsesbøvl, to stænk tvungne konsulentbesparelser, en sjat webtilgængelighedsregler og en god omgang cloud-hovedpine forårsaget af Schrems II-dommen i EU. Så har man en særdeles heftig cocktail. 

Lad os begynde i en ikke alt for fjern fortid. Det er nemlig kun godt en måneds tid siden, at der skete en særdeles dramatisk udskydelse af "Næste generation Digial Post-projektet, der skulle have taget over for e-Boks ved overgangen til december måned. 

Selvom man i Digitaliseringsstyrelsen havde garanteret, at corona-epidemien ikke ville få skyld for en udskydelse, blev sygdommens vedvarende pres på sundhedsvæsenet brugt som en tvingende omstlndighed for en udskydelse ind i første kvartal 2022. Styrelsen har forsvaret sig med, at løsningen var klarmeldt fra Netcompany, der er leverandør på projektet. 

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.