Aalborg Universitet har succes med dynamiske indkøbssystemer: »Fordelen er, at vi løbende kan få nye leverandører ind«

Håndbold
Illustration: Bigstock. Se større version
Det nordjyske universitet skifter den klassiske rammeaftale ud med et nyt dynamisk indkøbssystem, der tager højde for hurtig teknologisk udvikling af forbrugerelektronik.
20. februar 2019 kl. 05:02
errorÆldre end 30 dage

Når der skal indkøbes nye bærbare computere, smartphones, eller et nyt undervisningslokale skal indrettes med skærme og projektorer, så kommer det til at foregå på en ny og radikalt anderledes måde på Aalborg Universitet.

Universitetets it-services udvider nemlig de klassiske rammeaftaler og flerårige udbud med et dynamisk indkøbssystem, hvor de detaljerede kravspecifikationer først bliver udformet, når den konkrete hardware skal indkøbes, ligesom der er løbende udskiftning af leverandører.

De er ikke helt uvante med at købe ind med et dynamisk indkøbssystem hos it-afdelingen på Aalborg Universitet.

De seneste halvandet år har man købt konsulentydelser ind på et dynamisk indkøbssystem, og det har været en stor succes indtil videre.

»Vi vil gerne konkurrenceudsætte så meget som muligt på en måde, så vi både opfylder lovens krav og får den rigtige kvalitet til den rigtige pris. Vi har købt konsulentydelser til både drift, udvikling og strategi med et dynamisk indkøbssystem, og det har vist sig, at vi kan få gode leverandører med på det dynamiske indkøbssystem. Derfor udvider vi nu til også at indkøbe hardware på den måde,« siger Michael Collin, supportchef ved IT Services på Aalborg Universitet.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.