12 kommuner går sammen om danmarkshistoriens største ESDH-indkøb

12 sjællandske kommuner køber fælles it-systemer i Digitaliseringsforening Sjælland.
Illustration: Digitaliseringsforening Sjælland. Se større version
12 sjællandske kommuner med omkring 650.000 borgere er gået sammen om et nyt kæmpeudbud af et ESDH-system, der skal automatisere sagshåndteringen.
14. november 2018 kl. 05:01
errorÆldre end 30 dage

Lige nu går en række it- og digitaliseringschefer fra 12 sjællandske kommuner og venter spændt på at kunne prækvalificere en række leverandører, der vil byde på leveringen af et nyt sags- og dokumenthåndteringssystem (ESDH).

Udbuddet er det største af sin slags nogensinde i Danmark og skal håndtere dokumenter og sager i 12 kommuner med omkring 650.000 borgere over hele Sjælland. Til sammenligning har Danmarks største kommune, København, 618.000 borgere.

»ESDH er en central komponent i den fælles it-arkitektur, og i samspillet med de øvrige kommunale forretningssystemer. Derudover spiller ESDH en vigtig rolle ift. at dele viden og sikre optimale processer, og herunder at sikre et ensartet grundlag for at leve op til god informationssikkerhed. Det er således et vigtigt mål for det fælles udbud og implementeringen, at det understøtter kommunerne i at udnytte de effektiviserings- og kvalitetspotentialer, der ligger i at arbejde sammen,« skriver de 12 kommuner: Greve, Guldborgsund, Holbæk, Kalundborg, Køge, Lejre, Næstved, Odsherred, Ringsted, Roskilde, Slagelse, og Vordingborg i udbudsmaterialet.

Lige nu er udbuddet i prækvalifikationsfasen, der løber frem til udgangen af november. 

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.