I landets fængsler foregår en stor del af sundhedsplejen fortsat på gammeldags manér - hvor journaler fortsat er på papir.
I landets fængsler foregår en stor del af sundhedsplejen fortsat på gammeldags manér - hvor journaler fortsat er på papir.

Foto : Kriminalforsorgen

Overlæge: Manglende digitalisering truer indsatte danskeres sundhed

Patientsikkerheden halter, når indsatte i danske fængsler mødes af papirjournaler og håndskrevne noter. Kriminalforsorgen siger, at et elektronisk patientjournalsystem med digitale journaler ikke er lovpligtigt, mens kritikken fra organisationer hagler ned.
Patientsikkerheden for de indsatte i danske fængsler er under hårdt pres. Journalføringen i forbindelse med den sundhedsmæssige behandling af de indsatte i mange af fængslerne foregår blandt andet med håndskrevne noter og udprintede journaler. Herefter må sundhedspersonalet forsøge at oversætte hinandens kragetæer og kruseduller, hvilket i værste fald betyder medicineringsfejl og for sent opdagede lidelser.
Vil du have fuld adgang til DigiTech?

Husk at være logget ind med den e-mail, hvor du har dit abonnement tilknyttet. Oplever du fortsat udfordringer med din adgang, så skriv til support@ing.dk.

Prøv DigiTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Nævnte firmaer

Region Sjælland
Annonceret d. 22-06-2021
Aalborg Renovation
Annonceret d. 21-06-2021
Kriminalforsorgen
Annonceret d. 16-06-2021
ODENSE KOMMUNE
Annonceret d. 15-06-2021