I landets fængsler foregår en stor del af sundhedsplejen fortsat på gammeldags manér - hvor journaler fortsat er på papir.
I landets fængsler foregår en stor del af sundhedsplejen fortsat på gammeldags manér - hvor journaler fortsat er på papir.

Foto : Kriminalforsorgen

Overlæge: Manglende digitalisering truer indsatte danskeres sundhed

Patientsikkerheden halter, når indsatte i danske fængsler mødes af papirjournaler og håndskrevne noter. Kriminalforsorgen siger, at et elektronisk patientjournalsystem med digitale journaler ikke er lovpligtigt, mens kritikken fra organisationer hagler ned.
Patientsikkerheden for de indsatte i danske fængsler er under hårdt pres. Journalføringen i forbindelse med den sundhedsmæssige behandling af de indsatte i mange af fængslerne foregår blandt andet med håndskrevne noter og udprintede journaler. Herefter må sundhedspersonalet forsøge at oversætte hinandens kragetæer og kruseduller, hvilket i værste fald betyder medicineringsfejl og for sent opdagede lidelser.
Få fuld adgang til DigiTech?
DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden.
Prøv DigiTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Nævnte firmaer

ODENSE KOMMUNE
Annonceret d. 17-09-2021
Brønderslev Kommune
Annonceret d. 15-09-2021
I/S Amager Ressourcecenter
Annonceret d. 14-09-2021
Økonomistyrelsen
Annonceret d. 08-09-2021